Cărți

Chris Guillebeau, The $100 Startup: Reinvent the Way You Make a Living, Do What You Love, and Create a New Future, 2012

Na Start-up de US $ 100, Chris Guillebeau mostra como levar uma vida de aventura, significado e propósito – e ganhar um bom ordenado. Este é um guia fácil de usar, onde há as lições mais valiosas daqueles que aprenderam a transformar o que fazem num portal para a auto-realização. Trata-se de encontrar a interseção entre os seus “conhecimentos” e o que as outras pessoas pagarão. Não precisa de um MBA, um plano de negócios ou mesmo funcionários. Tudo o que precisa é de um produto ou serviço que nasça do que gosta de fazer, pessoas dispostas a pagar e uma maneira de receber o pagamento.

Fraser Doherty MBE, Start-up de 48 horas: da ideia ao lançamento em 1 fim de semana, 2017

În „Startup 100 dolari”, Chris Guillebeau vă arată cum să conduceți o viață de aventură, sensul și scopul – de a câștiga un trai bun. Acesta este un ghid ușor de utilizat, există lecții valoroase de la cei care au învățat să transforme ceea ce fac într-o poartă de acces la auto-împlinire. Este vorba despre găsirea intersecției dintre dumneavoastră „expertiză” – chiar dacă nu considerați așa – și ceea ce alte persoane vor plăti. Nu aveți nevoie de studii, un plan de afaceri sau angajați. Tot ce ai nevoie este un produs sau serviciu care izvorăște din ceea ce îți place să faci, oameni dispuși să plătească, și o modalitate de a fi plătit.

Gary Vaynerchuk, Jab, Jab, Jab, Right Hook: How to Tell Your Story in a Noisy Social World, 2013

Dacă te lupți cu social media și dorești să înveți cum să-l utilizezi în mod eficient pentru a începe o afacere, atunci această carte este pentru tine. Gary Vaynerchuk este un star rock pe rețelele de socializare. Stilul său energetic scris în „Jab, Jab, Jab, Right Hook” este exact ceea ce este necesar atunci când vorbim despre acest subiect. “Jabs sunt piese ușoare de conținut care beneficiază de clienții dumneavoastră făcându-i să râdă, cugete, juca un joc, se simt apreciați, apeluri la acțiune care aduc beneficii întreprinderilor dvs. “În termeni mai clari: “Jab, jab, jab, jab… cârlig dreapta! Sau… Dă, dă, dă, dă, dă… Întreb. “Cartea trece prin peste 80 de studii de caz detaliate de la Facebook, Twitter, Instagram și Pinterest, cu strategii proaspete care funcționează împreună cu sfaturi excelente despre execuție. Urmați pașii lui Gary și duceți jocul de social media la nivelul următor: creșteți-vă Instagram-ul la 50k abonați, învățați să creșteți traficul către blog folosind puterea Pinterest.

Joel Gehman, Jean-François Soublière, Cultural Entrepreneurship: From Making Culture to Cultural Making, 2016

Este un rezumat al celor trei perspective privind antreprenoriatul cultural (CE). Originar din sociologie, CE 1.0 se concentrează pe crearea culturii sau pe procesele prin care sunt create organizații de înaltă cultură și produse de cultură populară. Cu rădăcini în managementul strategic și teoria organizării, CE 2.0 se concentrează pe implementarea culturii sau pe procesele prin care cultura constituie un set de instrumente pentru legitimarea noilor asocieri. Autorii interpretează bursa recentă ca sugerând apariția unui al treilea val, CE 3.0, care pune accentul pe realizarea culturală, procesele distribuite și intertemporale prin care valoarea este creată în mai multe fluide repertorii și registre de semnificație. Ele se încheie speculând pe două aspecte: performativitatea antreprenoriatului cultural și cultul antreprenoriatului.

Michael Lounsbury, Mary Ann Glynn, Cultural Entrepreneurship, 2019

Acest element oferă o imagine de ansamblu a bursei de antreprenoriat cultural și urmărește să pună bazele pentru o agendă mai largă și mai integrativă de cercetare la interfața dintre teoria organizației și antreprenoriat. Agenda sa academică include o serie de fenomene, de la legitimarea noilor asocieri, la construirea de identități organizaționale, colective noi sau alternative și, la și mai multe niveluri macro, până la apariția unor noi posibilități antreprenoriale și a unor categorii de piață. Michael Lounsbury și Mary Ann Glynn dezvoltă argumente teoretice noi și discută implicațiile pentru cercetarea antreprenorială mainstream, concentrându-se pe studiul proceselor și posibilităților antreprenoriale.

Peter Thiel with Blake Masters, Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future,  2014

Marele secret al timpului nostru este că există încă frontiere neexplorate de explorat și noi invenții de creat. În „Zero la Unu”, legendarul antreprenor și investitor Peter Thiel ne arată cum putem găsi modalități unice de a crea aceste lucruri noi.

Seth Godin, Tribes: We Need You to Lead Us, 2008

În calitate de antreprenori, trebuie să învățăm să fim lideri. Acest lucru se datorează faptului că niciun om nu este o insulă pentru el însuși și nici o afacere nu reușește singură. Va trebui să construiești un trib de susținători loiali. Veți avea nevoie de capacitatea de a inspira pe alții, atât clienții, cât și angajații dumneavoastră, dacă doriți ca afacerea dumneavoastră să facă o diferență. Triburile sunt pline de exemple care ne arată cum conducerea depinde de capacitatea de ai inspira pe alții. Primul pas? Schimbarea mentalitatea de la a fi pasiv la proactiv. Ești aici să faci lucrurile să se întâmple, nu să aștepți ca lucrurile să se întâmple. Deși Seth Godin nu împărtășește un ghid pas-cu-pas cu triburi (deoarece fiecare situație este diferită), el te învață să faci față oportunităților de a lua poziții de conducere. Totul depinde de tine, să mergi încolo și să le găsești pentru tine.

Shane Snow, Smartcuts: The Breakthrough Power of Lateral Thinking, 2016

Această carte face o treabă fantastică în analiza vieților oamenilor care au un succes incredibil și companii care au făcut lucruri uimitoare într-un timp foarte scurt. Shane Snow ilustrează ceea ce este un „smartcut” sau o scurtătură inteligentă, folosind lecții atât din istoria antică, cât și din ultimii ani. Aflați ce trucuri și strategii sunt cele mai bune pentru a obține un succes rapid. Aceste lecții dă în jos mituri vechi despre succes și cum să ajungi acolo, arătând cum puteți obține rezultate incredibile prin lucru mai inteligent.

Steven Pressfield, The War of Art: Break Through the Blocks and Win Your Inner Creative Battles, 2012

„Războiul de Artă” de Steven Pressfield este un manifest care trebuie citit pentru oricine cu un loc de muncă în domeniul creativ. Indiferent de ambarcațiunile dumneavoastră, scopul acestei cărți este de a vă ajuta să depășiți rezistența internă, care oamenii creativi o știu prea bine. Această rezistență ne stă în cale, ne încetinește și ne împiedică să ne dăm seama de adevăratele noastre potențiale creative – ca un război care se întâmplă în interiorul capetelor noastre. În cazul în care afacerea sau cariera implică inovare, ingeniozitate, ar trebui să vă pregătiți pentru acest război intern de lectură „Războiul de Artă”, și să ieșiți din luptă victorios.